2022 6-Daagse Spitsbergen en polar beer expeditie

Boek deze reis

vanaf € 5.022
Beschikbaarheid en boeken

Een Arctisch avontuur
Deze avontuurlijke reis op MS Nordstjernen is een echte Spitsbergen-ervaring. U brengt een nacht door op het land en vaart langs de westkust van Spitsbergen. Verken het buitengewone Arctisch landschap, gletsjers, fjorden en prachtige Arctic Wildlife. Als we echt geluk hebben, zien we misschien de koning van de Noordpool; de ijsbeer.
Spitsbergen is de kroon van arctisch Noorwegen; een eiland gesmeed door wind, oceaan, ijs en sneeuw. Vanwege de locatie is het een biologische hotspot. Hier ontmoet de ijskoude Noordelijke IJszee de warmere stromingen van de Golfstroom.
De fascinerende nederzettingen van Spitsbergen hebben hun eigen aparte sfeer. Een veel voorkomend aspect is de ruwe en tuimelende pioniersgeest waarop ze zijn gebaseerd. Dit avontuur begint in de Noorse nederzetting die vaak de hoofdstad van Svalbard wordt genoemd. Hier vindt u alle voorzieningen van een modern klein stadje – gelegen in een fantastisch Arctisch landschap. De geschiedenis van Longyearbyen is rijk aan tradities van kolenwinning, en restanten van de vroege mijnbouwprojecten zijn overal te zien. In de Russische nederzetting Barentsburg zijn er mogelijkheden om het Pomoruseum te bezoeken (optioneel) en een levendige folkloreshow te zien. Na dit bezoek rijden we vanuit Isfjorden verder richting het noorden langs Prins Karls Forland.
We varen de Magdalenefjord en de Noordwestelijke hoek in. Hier zul je echt culturele erfgoed zien; een walvisstation vanaf de 16e eeuw,. We zullen hier een tender bootlanding maken. Moffen is een eiland met hoge breedtegraad, boven de 80e breedtegraad. Het is populair bij walrussen en we zullen proberen zover als mogelijk naar het noorden te varen als wind- en ijscondities dit toelaten.
Vertrekmogelijkheden
Vertrekdata 2021 – Elke zondag van mei t/m augustus 2022
Reisschema

Vliegreis Amsterdam – Oslo (Bij te boeken)

Vliegreis Oslo – Longyearbyen Bij te boeken)

Transfer airport – Hotel
1 Nacht
Hotelovernachting in Longyearbyen incl. ontbijt

Transfer hotel- Hurtigruten kade
3 Nachten
Expeditiereis per MS Nordstjernen met volpension aan boord.
1 Nacht
Hotelovernachting in Longyearbyen incl. lichte lunch, diner en ochtend snack

Transfer Hurtigruten kade – airport

Vliegreis Longyearbyen – Oslo (Bij te boeken)

Vliegreis Oslo – Amsterdam (Bij te boeken)
Vervoer
Wij kunnen uw vluchten ook verzorgen voor Olso Gardemoen en Longyearbyen. In de online prijsopgave kunt u een heen en terug reis optioneel bijboeken. De vliegreis is gebaseerd op de meest voordelige vliegtarieven. Indien deze niet meer beschikbaar is kan er alleen nog gevlogen worden tegen betaling van een toeslag. Wij zullen u hier uiteraard over berichten alvorens de vliegreis definitief te reserveren.