2022 6-Daagse Spitsbergen en polar beer expeditie

Boek deze reis

vanaf € 5.022
Beschikbaarheid en boeken

Een Arctisch avontuur
Deze avontuurlijke reis op MS Nordstjernen is een echte Spitsbergen-ervaring. U brengt een nacht door op het land en vaart langs de westkust van Spitsbergen. Verken het buitengewone Arctisch landschap, gletsjers, fjorden en prachtige Arctic Wildlife. Als we echt geluk hebben, zien we misschien de koning van de Noordpool; de ijsbeer. Spitsbergen is de kroon van arctisch Noorwegen; een eiland gesmeed door wind, oceaan, ijs en sneeuw. Vanwege de locatie is het een biologische hotspot. Hier ontmoet de ijskoude Noordelijke IJszee de warmere stromingen van de Golfstroom.
We varen de Magdalenefjord en de Noordwestelijke hoek in. Hier zul je echt culturele erfgoed zien; een walvisstation vanaf de 16e eeuw,. We zullen hier een tender bootlanding maken. Moffen is een eiland met hoge breedtegraad, boven de 80e breedtegraad. Het is populair bij walrussen en we zullen proberen zover als mogelijk naar het noorden te varen als wind- en ijscondities dit toelaten.
Verken deze buitengewone natuurlijke wereld van MS Nordstjernen, een schip dat rijk is aan karakter met een aura van nostalgie. Ze werd gebouwd voor de Hurtigruten-vloot in 1956, maar is uitgebreid gemoderniseerd. Haar klassieke houten interieur gecombineerd met meer modern comfort creƫert een buitengewone atmosfeer. Omdat MS Nordstjernen een klein vaartuig is, zal ze ons meenemen naar de minder toegankelijke parels van deze prachtige kusten, waardoor uw reis uniek en onvergetelijk wordt.
Vertrekmogelijkheden
Vertrekdata 2021 – Elke woensdag van mei t/m september 2021
Reisschema

Vliegreis Amsterdam – Oslo (Bij te boeken)

Vliegreis Oslo – Longyearbyen (Bij te boeken)

Transfer airport – Hotel
1 Nacht
Hotelovernachting in Longyearbyen incl. ontbijt

Transfer hotel- Hurtigruten kade
4 Nachten
Expeditiereis per MS Nordstjernen met volpension aan boord.

Transfer Hurtigruten kade – airport

Vliegreis Longyearbyen – Oslo (Bij te boeken)

Vliegreis Oslo – Amsterdam (Bij te boeken)

Vervoer
Wij kunnen uw vluchten ook verzorgen voor Olso Gardemoen en Longyearbyen. In de online prijsopgave kunt u een heen en terug reis optioneel bijboeken. De vliegreis is gebaseerd op de meest voordelige vliegtarieven. Indien deze niet meer beschikbaar is kan er alleen nog gevlogen worden tegen betaling van een toeslag. Wij zullen u hier uiteraard over berichten alvorens de vliegreis definitief te reserveren.