2022 12-Daagse Hurtigruten expeditie – De ultieme Spitsbergen expeditie

Boek deze reis

vanaf € 5.022
Beschikbaarheid en boeken

12-dagen lang genieten van Spitsbergen
Verken gletsjers, bergen en fjorden in het westen en de kale wildernis van de High Arctic in het oostelijke deel van Svalbard. Geniet van expeditie landingen, wandelingen, kajakken en andere activiteiten in de grootste Arctische wildernis van Europa.
Hoogtepunten
Zie natuurlijke wonderen zoals Alkefjellet, Edgeøya en Kvitøya
Steek 80º N over en plaats je op minder dan 600 zeemijl van de geografische noordpool
Zoek naar ijsberen onder de middernachtzon
Een reis rondom Spitsbergen biedt u voldoende gelegenheid om alle aspecten van dit fascinerende arctische eiland te verkennen.
We streven ernaar u ruim boven de 80e breedtegraad te brengen en u dichter dan 600 zeemijl van de geografische noordpool te plaatsen. De expeditie begint in Longyearbyen, een topbestemming voor avontuurlijke reizigers. Deze Noorse nederzetting is een unieke plaats, waar het poolgebied alle aspecten van het leven domineert in wat is uitgegroeid tot een verrassend kosmopolitische stad.
Een echt ongerepte wildernis
Tijdens deze reis ziet u enkele van de meest spectaculaire fjorden van Spitsbergen. Het oostelijke deel van Svalbard is verdeeld in twee grote natuurreservaten. Samen vormen ze een van de laatste grotendeels ongerepte natuurgebieden in Europa. Het doorkruisen van de grote fjord ten oosten van Spitsbergen geeft je een spectaculair uitzicht op de oostkust van het eiland met honderden gletsjers en bergen. Als we geluk hebben, ontmoeten we enkele van de zeezoogdieren van Svalbard, zoals zeehonden en walrussen, en overal waar ijs is, is er een grote kans om ijsberen te spotten tijdens deze reis!
Meer ijsberen dan mensen
Binnen de Svalbard-archipel leven ongeveer 2500 mensen en 3000 ijsberen. Deze eenzame roofdieren zwerven naar waar ze maar kunnen verwachten om voedsel te vinden. Wanneer we dicht bij drijfijs zijn, bestaat de kans dat een ijsbeer dit als platform gebruikt wanneer hij op zee is. De ijsbeer is een zeezoogdier, dus je ziet ze het meest waarschijnlijk in de buurt van water. In zeldzame gevallen drijven dode walvissen of walrussen aan op de stranden van Svalbard. Deze hebben de neiging om allerlei soorten dieren in het wild aan te trekken – inclusief ijsberen. We observeren vaak ijsberen op onze expedities, maar zoals met alle dingen in de natuur, zijn er geen absolute garanties.