2021 6-Daagse Spitsbergen en polar beer expeditie

Boek deze reis

vanaf € 5.022
Beschikbaarheid en boeken

Een Arctisch avontuur
Deze avontuurlijke reis op MS Nordstjernen is een echte Spitsbergen-ervaring. U brengt een nacht door op het land en vaart langs de westkust van Spitsbergen. Verken het buitengewone Arctisch landschap, gletsjers, fjorden en prachtige Arctic Wildlife. Als we echt geluk hebben, zien we misschien de koning van de Noordpool; de ijsbeer.
Hoogtepunten:
Kans op het zien van ijsberen
Steek 80 ° N over en kom aan wal om de Arctische wildernis te verkennen
Ervaar de middernachtszon (tot 23 augustus), waardoor je 24 uur daglicht hebt om Svalbard te ontdekken
Expeditie aan boord van het meest nostalgische schip de MS Nordstjernen
Spitsbergen is de kroon van arctisch Noorwegen; een eiland gesmeed door wind, oceaan, ijs en sneeuw. Vanwege de locatie is het een biologische hotspot. Hier ontmoet de ijskoude Noordelijke IJszee de warmere stromingen van de Golfstroom.
Longyearbyen en Barentsburg
De fascinerende nederzettingen van Spitsbergen hebben hun eigen aparte sfeer. Een veel voorkomend aspect is de ruwe en tuimelende pioniersgeest waarop ze zijn gebaseerd. Dit avontuur begint in de Noorse nederzetting die vaak de hoofdstad van Svalbard wordt genoemd. Hier vindt u alle voorzieningen van een modern klein stadje – gelegen in een fantastisch Arctisch landschap. De geschiedenis van Longyearbyen is rijk aan tradities van kolenwinning, en restanten van de vroege mijnbouwprojecten zijn overal te zien. In de Russische nederzetting Barentsburg zijn er mogelijkheden om het Pomoruseum te bezoeken (optioneel) en een levendige folkloreshow te zien. Na dit bezoek rijden we vanuit Isfjorden verder richting het noorden langs Prins Karls Forland.
80 ° N oversteken
We varen de Magdalenefjord en de Noordwestelijke hoek in. Hier zul je echt culturele erfgoed zien; een walvisstation vanaf de 16e eeuw,. We zullen hier een tender bootlanding maken. Moffen is een eiland met hoge breedtegraad, boven de 80e breedtegraad. Het is populair bij walrussen en we zullen proberen zover als mogelijk naar het noorden te varen als wind- en ijscondities dit toelaten.
Opvallende fjorden en Ny-Ålesund
Woodfjorden en Liefdefjorden zijn grote fjorden in Noord-Spitsbergen die een opvallend gevarieerd landschap bieden – van grote vlaktes tot overblijfselen van uitgedoofde vulkanen en zelfs de noordelijkste hete bron op aarde. Als we naar de Monaco-gletsjer varen kunnen we geluk hebben en een ijsbeer zien of we zoeken naar zeehonden of vogeleieren. Kongsfjorden is de grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen. Het landschap varieert van grote toendravlaktes tot alpiene toppen met dramatische gletsjers die de oceaan in tuimelen. Aan het einde van de fjord vindt u de majestueuze Kongsbreen (King’s Glacier). Met 78º 55 ’N is Ny-Ålesund een van’ s werelds noordelijkste gemeenschappen het hele jaar door. Eerder een mijnbouwgemeenschap, Ny-Ålesund is nu een geavanceerd onderzoekscentrum in de Hoge Arctische gebieden. Een aantal landen hebben hier hun eigen nationale onderzoeksstations en er is hier veel activiteit in de zomer. Op de terugweg naar Longyearbyen varen we het meest prominente fjord-systeem op Svalbard binnen. Bewonder de grote U-vormige valleien, uitgehouwen uit de bergen door gigantische gletsjers die het gebied tienduizend jaar geleden bedekten.
Nostalgie aan boord van Hurtigruten
Verken deze buitengewone natuurlijke wereld van MS Nordstjernen, een schip dat rijk is aan karakter met een aura van nostalgie. Ze werd gebouwd voor de Hurtigruten-vloot in 1956, maar is uitgebreid gemoderniseerd. Haar klassieke houten interieur gecombineerd met meer modern comfort creëert een buitengewone atmosfeer. Omdat MS Nordstjernen een klein vaartuig is, zal ze ons meenemen naar de minder toegankelijke parels van deze prachtige kusten, waardoor uw reis uniek en onvergetelijk wordt.