Combinatiereis IJsland en Faroer Eilanden 15 dagen – hotels

Boek deze reis

vanaf € 2.852
Beschikbaarheid en boeken

Een unieke kans om deze twee parels in de Atlantische Oceaan met elkaar te combineren. Je vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Reykjavik, waar je een 11-daagse rondreis lang de ringweg maakt, waarbij je alle hoogtepunten van IJsland bezoekt, zoals de Blue Lagoon en de Golden Circle, met de beroemde Strokkur geiser, de Gullfoss waterval en het nationale park Thingvellir. Ook de zuidkust met de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss en het zwarte lavastrand bij Vik zijn zeer de moeite waard. Andere highlights zijn het ijsbergenmeer Jökulsarlon, de gletsjers van het Vatnajökull National Park, Myvatn en de imposante Dettifoss waterval. Daarna vlieg je verder naar Torshavn op de Faroer Eilanden, waar je vier nachten verblijft. Ook hier beschik je over een huurauto en kun je kennismaken met het unieke landschap en de cultuur van deze unieke eilandengroep. Je vliegt via Kopenhagen terug naar Amsterdam.
Reisschema
1 n Hotel Klettur – Reykjavik
1 n Fossatun Country Hotel – Borgarbygdd
2 n Hotel North – Akureyri
1 n Hotel Eyvindara – Egilsstaðir
2 n Fosshotel Vatnajökull – Höfn
1 n Hotel Katla – Vik
2 n Hotel Klettur – Reykjavik
4 n Hotel Torshavn – Torshavn
Excursies
Om uw vakantie in IJsland en de Faroer Eilanden nog leuker te maken kunt u optioneel excursies en activiteiten bijboeken. Kijk op het tabblad Excursies voor een compleet overzicht van alle excursies die u bij deze reis kunt boeken. Enkele van de meest populaire excursies/activiteiten zijn:
• Blue Lagoon
• Skaftafell gletsjerwandeling
• Jökulsárlón ijsbergenmeer boottocht
Vervoer
U kunt dagelijks vertrekken vanaf Amsterdam naar Reykjavik met Icelandair. Het is ook mogelijk te vertrekken vanaf Brussel. Voor het vervoer ter plaatse heeft u een huurauto nodig. Als u alleen de ringweg route gaat doen volstaat een normale personenauto. Als u ook de niet geasfalteerde wegen in het ruige binnenland wil verkennen heeft u een 4×4 auto met een flinke bodemvrijheid nodig. Klik hier voor de Avis autohuurprijzen en voorwaarden .