Tombes en tuinen in Delhi

Boek deze reis

vanaf € 46
Beschikbaarheid en boeken

Deze ochtend haalt de gids je op om de bekende Lodhi Gardens, Sunder Nursery (Central Park van Delhi) en het Mausoleum van Safdarjung te bezoeken! Deze excursie zal ongeveer 3 uur duren.We bezoeken eerst een plek van serene rust in deze chaotische stad: de Lodhi Gardens. Deze oase in Delhi werd in de 15e eeuw aangelegd door de Sayyid- en Lodhi dynastie en is een populaire plek voor de lokale bevolking. Als je door de tuin wandelt, tref je graftombes aan van onder andere Muhammad Shah, de laatste heerser van de Sayyid-dynastie. Een andere eye-catcher in deze tuinen, is de Athpula Bridge. Ook is het de moeite waard om het Bonsai park te bezoeken, met een grote verzameling Bonsai boompjes.Vervolgens bezoeken we de Sundar Nursery. Deze bijzondere kwekerij is eigenlijk een enorm park van ruim 100 voetbalvelden. Na een intensieve restauratie van 10 jaar, is deze sinds 2018 weer open voor publiek. Een paar hoogtepunten zijn de tuinen met bloemen, waaronder een rozentuin en een weelderige groene binnenplaats. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan bomen en planten. Maar ook de grote vijver met lotusvormige fonteinen, die lijken op die van de Taj Mahal, is de moeite waard.

De Sunder Nursery is ook een perfecte plek voor geschiedenisliefhebbers. Zo vind je hier een aantal bijzondere monumenten uit de 16e eeuw. Zoals de Sunder Burj, een mooie tombe met muur inscripties en prachtige patronen op de plafonds.Niet ver van de Lodhi Gardens ligt het Mausoleum van Safdarjung. Deze tombe, in de stijl van de Mogol-architectuur, werd gebouwd in 1754 voor Safdar Jung, de machtige premier van India tijdens het bewind van Ahmad Shah Bahadur van 1719 tot 1748. Je betreedt het mausoleum via een sprookjesachtige poort. De gevel is versierd met aparte patronen. Deze ochtend haalt de gids je op om de bekende Lodhi Gardens, Sunder Nursery (Central Park van Delhi) en het Mausoleum van Safdarjung te bezoeken! Deze excursie zal ongeveer 3 uur duren.We bezoeken eerst een plek van serene rust in deze chaotische stad: de Lodhi Gardens. Deze oase in Delhi werd in de 15e eeuw aangelegd door de Sayyid- en Lodhi dynastie en is een populaire plek voor de lokale bevolking. Als je door de tuin wandelt, tref je graftombes aan van onder andere Muhammad Shah, de laatste heerser van de Sayyid-dynastie. Een andere eye-catcher in deze tuinen, is de Athpula Bridge. Ook is het de moeite waard om het Bonsai park te bezoeken, met een grote verzameling Bonsai boompjes.Vervolgens bezoeken we de Sundar Nursery. Deze bijzondere kwekerij is eigenlijk een enorm park van ruim 100 voetbalvelden. Na een intensieve restauratie van 10 jaar, is deze sinds 2018 weer open voor publiek. Een paar hoogtepunten zijn de tuinen met bloemen, waaronder een rozentuin en een weelderige groene binnenplaats. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan bomen en planten. Maar ook de grote vijver met lotusvormige fonteinen, die lijken op die van de Taj Mahal, is de moeite waard.

De Sunder Nursery is ook een perfecte plek voor geschiedenisliefhebbers. Zo vind je hier een aantal bijzondere monumenten uit de 16e eeuw. Zoals de Sunder Burj, een mooie tombe met muur inscripties en prachtige patronen op de plafonds.Niet ver van de Lodhi Gardens ligt het Mausoleum van Safdarjung. Deze tombe, in de stijl van de Mogol-architectuur, werd gebouwd in 1754 voor Safdar Jung, de machtige premier van India tijdens het bewind van Ahmad Shah Bahadur van 1719 tot 1748. Je betreedt het mausoleum via een sprookjesachtige poort. De gevel is versierd met aparte patronen.