Stadstour Hanoi

Boek deze reis

vanaf € 79
Beschikbaarheid en boeken
Hanoi is niet alleen de hoofdstad van Vietnam maar ook de stad die zowel historisch als cultureel gezien het meest interessant is. Tijdens deze volledige dagtour zie je de highlights en leer je deze stad beter kennen. Ondanks dat Hanoi een grote en drukke stad is, zijn er heel veel plaatsen die toch heel rustig en intiem aanvoelen. De stad wordt doorspekt met grotere en kleinere meertjes en vijvers en het oude stadscentrum is een fascinerende wir-war aan straatjes waar je nog prachtige koloniale architectuur kunt vinden.
’s Morgens word je opgehaald bij je hotel. De eerste stop vandaag is het indrukwekkende Ho Chi Minh complex. Hier bevindt zich onder andere het Ho Chi Minh mausoleum waarin de voormalig leider en stichter van de huidige staat Vietnam ligt opgebaard. Vele verhalen doen de ronde over hoe het lichaam zo mooi geconserveerd is gebleven en je Engelssprekende gids zal je er alles over vertellen. Daarna wandel je verder door het complex en bezoek je onder andere zijn voormalige woning en loop je langs het voormalig Presidentieel paleis en de One Pillar Pagoda.De volgende stop in het programma van vandaag is de beroemde Tempel der Literatuur, die ook we de Confucius tempel wordt genoemd. Deze meer dan 1000 jaar oude tempel is vandaag de dag nog heel belangrijk voor veel Vietnamezen. Oorspronkelijk gebouwd als een tempel voor Confucius, was dit de eerste universiteit in Vietnam. De tempel benadrukt het belang van onderwijs binnen de Vietnamese samenleving.Na een heerlijk lokale lunch gaan jullie naar het Volkenkunde museum. Dit museum wordt algemeen erkend als de beste in het land en heeft een uitgebreide tentoonstelling gewijd aan de 54 culturele groepen van Vietnam. Er zijn zelfs traditionele huizen nagebouwd.Tenslotte bezoek je de Hoa Loa gevangenis (ook bekend als Hanoi Hilton), een historische plek en beroemde gevangenis in het Franse district van Hanoi. Hoa Loa werd bekend doordat de Franse koloniale overheid en later de Noord-Vietnamese jagers deze gevangenis gebruikten tijdens de Vietnamoorlog.Later deze middag heb je een ‘cyclo tour’ door de Frans geïnspireerde historische wijk. Hier ben je vrij om wat te gaan winkelen, variërend van markten tot designerboetiekjes tot verbazingwekkende kunstgalerijen.Hierna word je terug gebracht naar je hotel, of kun je zelf lekker de oude stad in slenteren voor een biertje en een lekkere maaltijd. Kijk hier voor meer leuke bouwstenen en dagtours in Noord-Vietnam. Hanoi is niet alleen de hoofdstad van Vietnam maar ook de stad die zowel historisch als cultureel gezien het meest interessant is. Tijdens deze volledige dagtour zie je de highlights en leer je deze stad beter kennen. Ondanks dat Hanoi een grote en drukke stad is, zijn er heel veel plaatsen die toch heel rustig en intiem aanvoelen. De stad wordt doorspekt met grotere en kleinere meertjes en vijvers en het oude stadscentrum is een fascinerende wir-war aan straatjes waar je nog prachtige koloniale architectuur kunt vinden.
’s Morgens word je opgehaald bij je hotel. De eerste stop vandaag is het indrukwekkende Ho Chi Minh complex. Hier bevindt zich onder andere het Ho Chi Minh mausoleum waarin de voormalig leider en stichter van de huidige staat Vietnam ligt opgebaard. Vele verhalen doen de ronde over hoe het lichaam zo mooi geconserveerd is gebleven en je Engelssprekende gids zal je er alles over vertellen. Daarna wandel je verder door het complex en bezoek je onder andere zijn voormalige woning en loop je langs het voormalig Presidentieel paleis en de One Pillar Pagoda.De volgende stop in het programma van vandaag is de beroemde Tempel der Literatuur, die ook we de Confucius tempel wordt genoemd. Deze meer dan 1000 jaar oude tempel is vandaag de dag nog heel belangrijk voor veel Vietnamezen. Oorspronkelijk gebouwd als een tempel voor Confucius, was dit de eerste universiteit in Vietnam. De tempel benadrukt het belang van onderwijs binnen de Vietnamese samenleving.Na een heerlijk lokale lunch gaan jullie naar het Volkenkunde museum. Dit museum wordt algemeen erkend als de beste in het land en heeft een uitgebreide tentoonstelling gewijd aan de 54 culturele groepen van Vietnam. Er zijn zelfs traditionele huizen nagebouwd.Tenslotte bezoek je de Hoa Loa gevangenis (ook bekend als Hanoi Hilton), een historische plek en beroemde gevangenis in het Franse district van Hanoi. Hoa Loa werd bekend doordat de Franse koloniale overheid en later de Noord-Vietnamese jagers deze gevangenis gebruikten tijdens de Vietnamoorlog.Later deze middag heb je een ‘cyclo tour’ door de Frans geïnspireerde historische wijk. Hier ben je vrij om wat te gaan winkelen, variërend van markten tot designerboetiekjes tot verbazingwekkende kunstgalerijen.Hierna word je terug gebracht naar je hotel, of kun je zelf lekker de oude stad in slenteren voor een biertje en een lekkere maaltijd. Kijk hier voor meer leuke bouwstenen en dagtours in Noord-Vietnam.