Spot Orang-oetans op Sumatra

Boek deze reis

vanaf € 73
Beschikbaarheid en boeken
Heel veel mensen hebben het spotten van de orang-oetans hoog op hun bucketlists staan. Deze mensapen zijn slim, aandoenlijk en grappig tegelijk. Tijdens deze tour ga je op zoek naar de orang-oetans op Sumatra en de kans is heel groot dat je oog in oog komt te staan met deze imposante dieren. Een niet te missen ervaring!Niet ver van Medan tref je de indrukwekkende mensaap. Vanuit het plaatsje Bukit Lawang onderneem je een jungle trekking met bezoek aan de orang-oetans. Bukit Lawang grenst aan het Gunung Leuser Nationaal Park, en ligt aan de Bohorok rivier. Dit magische dorpje ligt tegen het regenwoud aan, waardoor het echt een jungle-achtige sfeer uitademt. In het Gunung Leuser tropische regenwoud leven niet alleen orang-oetans, maar ook tijgers, neushoorns, olifanten, luipaarden, cobra’s, pangolins (schubdieren) en vele andere apen als makaken, gibbons en thomas leaf monkeys. De apen komen je graag ook even opzoeken buiten de grenzen van het regenwoud. Met meer dan 700 verschillende diersoorten en veel tropische planten en bomen, is Gunung Leuser een van de rijkste tropische regenwouden in Zuidoost-AziĆ«.
De tour start vanuit Bukit Lawang. Na het ontbijt is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken, want onder begeleiding van een lokale gids maak je een wandeling van een paar uur waarbij de gids je vertelt over het leven en de habitat van de orang-oetans. De wandeling begint langs de oever van de rivier, die je op een gegeven moment oversteekt met een traditionele kano. Van daaruit loop je verder de jungle van het Leuser Nationaal Park in waar je met een beetje geluk al de eerste mensapen tegenkomt. Je wandelt dieper het regenwoud in en ontdekt meer van de prachtige flora en fauna van dit nationale park. Houd ook je ogen en oren open voor andere apen als makaken, gibbons en thomas leaf monkeys.De orang-oetans zijn wild en semi-wild. Doordat hier eerder ook een opvang voor orang-oetans gevestigd was, komen de dieren nog vaak naar dezelfde plek terug, waardoor je ze makkelijker kunt spotten. Heel veel mensen hebben het spotten van de orang-oetans hoog op hun bucketlists staan. Deze mensapen zijn slim, aandoenlijk en grappig tegelijk. Tijdens deze tour ga je op zoek naar de orang-oetans op Sumatra en de kans is heel groot dat je oog in oog komt te staan met deze imposante dieren. Een niet te missen ervaring!Niet ver van Medan tref je de indrukwekkende mensaap. Vanuit het plaatsje Bukit Lawang onderneem je een jungle trekking met bezoek aan de orang-oetans. Bukit Lawang grenst aan het Gunung Leuser Nationaal Park, en ligt aan de Bohorok rivier. Dit magische dorpje ligt tegen het regenwoud aan, waardoor het echt een jungle-achtige sfeer uitademt. In het Gunung Leuser tropische regenwoud leven niet alleen orang-oetans, maar ook tijgers, neushoorns, olifanten, luipaarden, cobra’s, pangolins (schubdieren) en vele andere apen als makaken, gibbons en thomas leaf monkeys. De apen komen je graag ook even opzoeken buiten de grenzen van het regenwoud. Met meer dan 700 verschillende diersoorten en veel tropische planten en bomen, is Gunung Leuser een van de rijkste tropische regenwouden in Zuidoost-AziĆ«.
De tour start vanuit Bukit Lawang. Na het ontbijt is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken, want onder begeleiding van een lokale gids maak je een wandeling van een paar uur waarbij de gids je vertelt over het leven en de habitat van de orang-oetans. De wandeling begint langs de oever van de rivier, die je op een gegeven moment oversteekt met een traditionele kano. Van daaruit loop je verder de jungle van het Leuser Nationaal Park in waar je met een beetje geluk al de eerste mensapen tegenkomt. Je wandelt dieper het regenwoud in en ontdekt meer van de prachtige flora en fauna van dit nationale park. Houd ook je ogen en oren open voor andere apen als makaken, gibbons en thomas leaf monkeys.De orang-oetans zijn wild en semi-wild. Doordat hier eerder ook een opvang voor orang-oetans gevestigd was, komen de dieren nog vaak naar dezelfde plek terug, waardoor je ze makkelijker kunt spotten.