Snorkeltour Tulamben

Boek deze reis

vanaf € 89
Beschikbaarheid en boeken
Snorkelen is altijd leuk, maar er moet wel iets te zien zijn natuurlijk. Nu is Bali daar de uitgelezen plek voor, toch is de baai bij Tulamben wel een hele gave plek om een plons te maken. Er ligt hier namelijk een oud amerikaans oorlogsschip wat tijdens de Tweede Wereldoorlog tot zinken is gebracht. Nu is zelfs dit niet uniek, er zijn meer verzonken schepen. Alleen ligt de USAT Liberty op slechts 3 meter diepte, waar je normaal dus een hele duikuitrusting nodig hebt om een scheepswrak te bekijken kan het hier gewoon met je snorkel. Naast het oude schip, ga je heel veel leven zien onderwater, want het wrak is al lange tijd geleden volledig overgenomen door de allerlei soorten vissen die er een mooie schuilplek hebben gevonden.
In de vroege ochtend, tussen half 7 en 7 uur, word je opgehaald bij je hotel in het zuiden van Bali, het is vanaf hier ongeveer 2,5 uur rijden, niet getreurd want we rijden door een prachtige omgeving. Tegen een uur of 10 komen we aan in het dorpje Tulamben. Hier beginnen we met een korte briefing en checken we of alle snorkelspullen in orde zijn. Je hoeft geen hele goede zwemmer te zijn, iedereen die zich comfortabel voelt in het water kan meedoen aan deze tour. Daarna ga je de zee op en voor je het weet lig je in de helderblauwe zee. Dan hoef je enkel nog je gezicht onder water te houden en je ziet het oude marineschip liggen. Behalve het wrak zijn er veel soorten tropische vissen te zien zoals de ‘clownfish’ , ‘Anemoonvis’, ‘Lion fish’, ‘Scorpion fish’, verschillende soorten alen en felgekleurde harlekijn visjes. Met een beetje geluk zie je ook nog mooie roggen op de zeebodem, al liggen ze soms verstopt onder het zand. In de namiddag word je teruggebracht naar je hotel. Snorkelen is altijd leuk, maar er moet wel iets te zien zijn natuurlijk. Nu is Bali daar de uitgelezen plek voor, toch is de baai bij Tulamben wel een hele gave plek om een plons te maken. Er ligt hier namelijk een oud amerikaans oorlogsschip wat tijdens de Tweede Wereldoorlog tot zinken is gebracht. Nu is zelfs dit niet uniek, er zijn meer verzonken schepen. Alleen ligt de USAT Liberty op slechts 3 meter diepte, waar je normaal dus een hele duikuitrusting nodig hebt om een scheepswrak te bekijken kan het hier gewoon met je snorkel. Naast het oude schip, ga je heel veel leven zien onderwater, want het wrak is al lange tijd geleden volledig overgenomen door de allerlei soorten vissen die er een mooie schuilplek hebben gevonden.
In de vroege ochtend, tussen half 7 en 7 uur, word je opgehaald bij je hotel in het zuiden van Bali, het is vanaf hier ongeveer 2,5 uur rijden, niet getreurd want we rijden door een prachtige omgeving. Tegen een uur of 10 komen we aan in het dorpje Tulamben. Hier beginnen we met een korte briefing en checken we of alle snorkelspullen in orde zijn. Je hoeft geen hele goede zwemmer te zijn, iedereen die zich comfortabel voelt in het water kan meedoen aan deze tour. Daarna ga je de zee op en voor je het weet lig je in de helderblauwe zee. Dan hoef je enkel nog je gezicht onder water te houden en je ziet het oude marineschip liggen. Behalve het wrak zijn er veel soorten tropische vissen te zien zoals de ‘clownfish’ , ‘Anemoonvis’, ‘Lion fish’, ‘Scorpion fish’, verschillende soorten alen en felgekleurde harlekijn visjes. Met een beetje geluk zie je ook nog mooie roggen op de zeebodem, al liggen ze soms verstopt onder het zand. In de namiddag word je teruggebracht naar je hotel.