Ontdek heuvelland Kandy

Boek deze reis

vanaf € 62
Beschikbaarheid en boeken
Het houdt maar niet op in Sri Lanka. Kandy is ook een van de werelderfgoederen op de lijst van UNESCO. Kandy wordt ook wel Kanda Uda Rata genoemd, wat heuvelland betekent. Deze historische stad ligt 480 meter boven zeeniveau in een groene vallei en is omringd met bergen. We bezoeken de hoogtepunten van dit heuvelland, zoals het enorme Bahirawakanda-beeld en genieten van een panoramisch uitzicht op de pittoreske stad vanaf de Upper Lake Drive. Ook de mooie ‘Temple of Tooth Relic’, waar een tand van Boeddha ligt, mag zeker niet ontbreken vandaag. De hele dag zijn monniken hier rituelen aan het uitvoeren, erg bijzonder! Ook kun je genieten van badderende olifanten tijdens een stop bij het olifantenweeshuis en de overheerlijke geuren in de specerijen tuinen.
Kandy ligt op ongeveer 3 uur rijden vanaf Colombo. Vandaag word je omstreeks 7.00 uur opgehaald bij je hotel of het vliegveld in Colombo.De eerste stop is rond 9.30 bij het Pinnawala olifanten weeshuis.
Dit weeshuis is opgezet door de overheid om babyolifanten die hun ouders in het wild zijn verloren of in de steek gelaten zijn op te vangen. Hier kun je getuige zijn van het voeden van de olifanten en hun dagelijkse badsessie in de buurt, wat geweldige fotomogelijkheden biedt.  Alle olifanten, jong en oud genieten echt van het badderen, fantastisch om te zien. Het is ook een uitstekend moment om hun hechte gezinsstructuur te observeren.Rond 11.00 uur breng je een bezoek aan de kruidentuin in Mawanella. Hier kun je zien waar de specerijen vandaan komen.Begin van de middag bezoek je Kandy, de bruisende hoofdstad van het heuvelland welke nu een UNESCO-werelderfgoedlocatie is. Je maakt een citytour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Zoals de bekende Temple of Tooth Relic welke het heiligste religieuze relikwie herbergt, een tand van Boeddha. Via de weg langs het meer omhoog heb je een fantastisch uitzicht over Kandy, rij langs het melkachtige Kandy meer , bezoek het edelstenen en juwelen museum, waar je het vakmanschap kunt bewonderen van professionele goudsmeden en bezoek het kolossale Bahirawakanda-beeld en de Kandy Garrison Cemetery.Tip: Monniken leiden dagelijkse aanbiddingen in de binnenkamer van de Temple of Tooth Relic. Rituelen worden driemaal per dag uitgevoerd: bij zonsopgang, ’s middags en’ s avonds. Op woensdagen vindt er een symbolisch baden van de heilige relikwie plaats. Dit wordt gedaan met een mengsel van kruiden, geurige bloemen en geparfurmeerd water. Er wordt aangenomen dat dit heilige water helende krachten bevat en wordt verdeeld onder de aanwezigen (14.00-18.00 uur).Draag gepaste kleding bij het bezoeken van tempels en heilige plaatsen, in ieder geval schouders en knieën bedekt.Rond 22.00 uur arriveer je weer in Colombo. Het houdt maar niet op in Sri Lanka. Kandy is ook een van de werelderfgoederen op de lijst van UNESCO. Kandy wordt ook wel Kanda Uda Rata genoemd, wat heuvelland betekent. Deze historische stad ligt 480 meter boven zeeniveau in een groene vallei en is omringd met bergen. We bezoeken de hoogtepunten van dit heuvelland, zoals het enorme Bahirawakanda-beeld en genieten van een panoramisch uitzicht op de pittoreske stad vanaf de Upper Lake Drive. Ook de mooie ‘Temple of Tooth Relic’, waar een tand van Boeddha ligt, mag zeker niet ontbreken vandaag. De hele dag zijn monniken hier rituelen aan het uitvoeren, erg bijzonder! Ook kun je genieten van badderende olifanten tijdens een stop bij het olifantenweeshuis en de overheerlijke geuren in de specerijen tuinen.
Kandy ligt op ongeveer 3 uur rijden vanaf Colombo. Vandaag word je omstreeks 7.00 uur opgehaald bij je hotel of het vliegveld in Colombo.De eerste stop is rond 9.30 bij het Pinnawala olifanten weeshuis.
Dit weeshuis is opgezet door de overheid om babyolifanten die hun ouders in het wild zijn verloren of in de steek gelaten zijn op te vangen. Hier kun je getuige zijn van het voeden van de olifanten en hun dagelijkse badsessie in de buurt, wat geweldige fotomogelijkheden biedt.  Alle olifanten, jong en oud genieten echt van het badderen, fantastisch om te zien. Het is ook een uitstekend moment om hun hechte gezinsstructuur te observeren.Rond 11.00 uur breng je een bezoek aan de kruidentuin in Mawanella. Hier kun je zien waar de specerijen vandaan komen.Begin van de middag bezoek je Kandy, de bruisende hoofdstad van het heuvelland welke nu een UNESCO-werelderfgoedlocatie is. Je maakt een citytour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Zoals de bekende Temple of Tooth Relic welke het heiligste religieuze relikwie herbergt, een tand van Boeddha. Via de weg langs het meer omhoog heb je een fantastisch uitzicht over Kandy, rij langs het melkachtige Kandy meer , bezoek het edelstenen en juwelen museum, waar je het vakmanschap kunt bewonderen van professionele goudsmeden en bezoek het kolossale Bahirawakanda-beeld en de Kandy Garrison Cemetery.Tip: Monniken leiden dagelijkse aanbiddingen in de binnenkamer van de Temple of Tooth Relic. Rituelen worden driemaal per dag uitgevoerd: bij zonsopgang, ’s middags en’ s avonds. Op woensdagen vindt er een symbolisch baden van de heilige relikwie plaats. Dit wordt gedaan met een mengsel van kruiden, geurige bloemen en geparfurmeerd water. Er wordt aangenomen dat dit heilige water helende krachten bevat en wordt verdeeld onder de aanwezigen (14.00-18.00 uur).Draag gepaste kleding bij het bezoeken van tempels en heilige plaatsen, in ieder geval schouders en knieën bedekt.Rond 22.00 uur arriveer je weer in Colombo.