Het Noorden van Bali

Boek deze reis

vanaf € 71
Beschikbaarheid en boeken
Je wordt opgehaald bij je hotel in het zuiden van Bali voor een dagtocht richting het prachtige noorden van Bali. Je doorkruist de prachtige binnenlanden met de traditionele rijstvelden op de hellingen, de plaatjes waar Bali zo beroemd mee is. Je bezoekt het aangename strand van Lovina, de meren van Buyan, Tamblingan en Bratan en het hoogtepunt van de tocht. De ‘drijvende tempel’ , de Ulun Danu drijft niet echt, maar de ligging midden in het meer wekt de illusie dat de tempel drijft. Ook bezoek je onderweg een leuke lokale markt waar allerlei prachtige bloemen en exotische fruitsoorten verkocht worden.De hoogtepunten van ‘Het Noorden van Bali’ dagtour:
  • Prachtige Balinese rijstvelden
  • Het strand van Lovina
  • De meren van  Buyan, Tamblingan en Bratan
  • De drijvende tempel van Ulun Danu
  • Bezoek aan de lokale fruit en bloemenmarkt
Let op! Op dinsdag is deze tour onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids.
We beginnen de dag met een bezoek aan de Pupuan en Antosari. Het vroege ochtendlicht is ideaal voor het maken van de mooiste foto’s van deze unique rijstvelden. Vervolgens passeren we een gebied met allerlei verschillende plantages zoals koffie, cacao en allerlei verschillende soorten fruit voordat we afdalen naar de noordelijk kust. De stranden van Lovina zijn heel apart, het fijne zand op de stranden is zwart in plaats van wit, door de vulkanisch activiteit in het gebied. In Lovina heb je wat tijd voor jezelf en zijn er voldoende mogelijkheden om te lunchen. Na de lunchpauze gaan we verder over een slingerende bergweg met prachtige uitzichten vanaf zo’n 1200 meter boven zeeniveau. We passeren verschillende meren en een mooi natuurgebied. Hier komen veel unieke vogels, planten en bloemen voor die je nergens anders op het eiland tegenkomt. De volgende stop is bij het Bratan meer waar we een bezoek zullen brengen aan de drijvende tempel Ulun Danu. Deze heilige plek is een eerbetoon aan de godin van het water. Op de terugweg zullen we ook nog stoppen bij een lokale markt waar veel vers fruit en prachtige bloemen verkocht worden. Deze dag is een flink dag touren, maar absoluut de moeite waard om de prachtige natuur en binnenlanden van Bali te leren kennen. Je wordt opgehaald bij je hotel in het zuiden van Bali voor een dagtocht richting het prachtige noorden van Bali. Je doorkruist de prachtige binnenlanden met de traditionele rijstvelden op de hellingen, de plaatjes waar Bali zo beroemd mee is. Je bezoekt het aangename strand van Lovina, de meren van Buyan, Tamblingan en Bratan en het hoogtepunt van de tocht. De ‘drijvende tempel’ , de Ulun Danu drijft niet echt, maar de ligging midden in het meer wekt de illusie dat de tempel drijft. Ook bezoek je onderweg een leuke lokale markt waar allerlei prachtige bloemen en exotische fruitsoorten verkocht worden.De hoogtepunten van ‘Het Noorden van Bali’ dagtour:
  • Prachtige Balinese rijstvelden
  • Het strand van Lovina
  • De meren van  Buyan, Tamblingan en Bratan
  • De drijvende tempel van Ulun Danu
  • Bezoek aan de lokale fruit en bloemenmarkt
Let op! Op dinsdag is deze tour onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids.
We beginnen de dag met een bezoek aan de Pupuan en Antosari. Het vroege ochtendlicht is ideaal voor het maken van de mooiste foto’s van deze unique rijstvelden. Vervolgens passeren we een gebied met allerlei verschillende plantages zoals koffie, cacao en allerlei verschillende soorten fruit voordat we afdalen naar de noordelijk kust. De stranden van Lovina zijn heel apart, het fijne zand op de stranden is zwart in plaats van wit, door de vulkanisch activiteit in het gebied. In Lovina heb je wat tijd voor jezelf en zijn er voldoende mogelijkheden om te lunchen. Na de lunchpauze gaan we verder over een slingerende bergweg met prachtige uitzichten vanaf zo’n 1200 meter boven zeeniveau. We passeren verschillende meren en een mooi natuurgebied. Hier komen veel unieke vogels, planten en bloemen voor die je nergens anders op het eiland tegenkomt. De volgende stop is bij het Bratan meer waar we een bezoek zullen brengen aan de drijvende tempel Ulun Danu. Deze heilige plek is een eerbetoon aan de godin van het water. Op de terugweg zullen we ook nog stoppen bij een lokale markt waar veel vers fruit en prachtige bloemen verkocht worden. Deze dag is een flink dag touren, maar absoluut de moeite waard om de prachtige natuur en binnenlanden van Bali te leren kennen.