Het magische Toba meer

Boek deze reis

vanaf € 146
Beschikbaarheid en boeken
Niet ver van Medan ligt het magische Toba meer. Als je aan komt rijden, kun je fantastisch uitkijken over dit 100 km lange en 30 km brede kratermeer. In het Toba meer ligt het eiland Samosir, thuishaven van de rijke Batak cultuur. Beroemd doordat ze vroeger gevreesde krijgers en koppensnellers waren. Hedendaags staan de Batak vooral bekend om hun traditionele huizen, liefde voor zang en directere manier van benaderen. De dorpjes op het Toba meer zijn goed te bereiken per boot. Het varen op dit meer geeft een rustgevend gevoel, het is zo stil en vredig, het lijkt een totaal andere wereld, helemaal als je net uit Medan komt. Tijdens deze boottocht ga je drie traditionele dorpjes bezoeken, Tomok, Ambarita en Simanindo. Op weg naar Brastagi stoppen we bij het bekende Rumah Bolon (Long House), het oude paleis van de Batak Simalungun koningen en de beroemde Sipiso-piso waterval. Indien je naar Medan reist, stoppen we bij een van de vele rubber- en olieplantages die dit gebied rijk is.
In de ochtend word je opgehaald om aan boord te stappen van de boot. Tijdens deze boottocht rondom het eiland Samosir ga je drie traditionele dorpjes bezoeken: Tomok, Ambarita en Simanindo.In Ambarita ga je aan wal. Hier krijg je een goed beeld van hoe het er vroeger aan toe ging. Zo zie je de plek waar de koning van de Batak Toba stam leefde, de traditionele woningen van de Batak en de ‘stenen tafel en stoel’ waar vergaderd werd over het lot van de gevangenen. Ambarita stond bekend om een vorm van kannibalisme, wat tot ver in de 19de eeuw plaats vond. Het zwaarste vonnis bestond uit een gruwelijk einde. Tomok is bekend om de eeuwenoude graven van de koningen van Sidabutar en de traditionele huizen. Ook bezoek je het museum van Simanindo, de vormalige woning van koning Rajah Simalungun en zijn veertien vrouwen. In Simanindo kun je ook een traditionele dansvoorstelling van de Batak Toba bijwonen en ervaren. Als afsluiter kun je een verfrissende duik nemen in het heldere water van het Toba meer. Een bijzondere dag én de ideale manier om het eiland te leren kennen!Na de lunch rijden we naar Brastagi, onderweg bezoeken we het bekende Rumah Bolon (Long House), het oude paleis van de Batak Simalungun koningen en de beroemde Sipiso-piso waterval.N.B. Het is ook mogelijk om naar Medan te reizen in plaats van naar Brastagi. Indien je naar Medan reist, sla je de laatste bezienswaardigeheden over aangezien deze niet op de route liggen. In plaats daarvan bezoek je een van de vele rubber- en olieplantages die dit gebied rijk is. Niet ver van Medan ligt het magische Toba meer. Als je aan komt rijden, kun je fantastisch uitkijken over dit 100 km lange en 30 km brede kratermeer. In het Toba meer ligt het eiland Samosir, thuishaven van de rijke Batak cultuur. Beroemd doordat ze vroeger gevreesde krijgers en koppensnellers waren. Hedendaags staan de Batak vooral bekend om hun traditionele huizen, liefde voor zang en directere manier van benaderen. De dorpjes op het Toba meer zijn goed te bereiken per boot. Het varen op dit meer geeft een rustgevend gevoel, het is zo stil en vredig, het lijkt een totaal andere wereld, helemaal als je net uit Medan komt. Tijdens deze boottocht ga je drie traditionele dorpjes bezoeken, Tomok, Ambarita en Simanindo. Op weg naar Brastagi stoppen we bij het bekende Rumah Bolon (Long House), het oude paleis van de Batak Simalungun koningen en de beroemde Sipiso-piso waterval. Indien je naar Medan reist, stoppen we bij een van de vele rubber- en olieplantages die dit gebied rijk is.
In de ochtend word je opgehaald om aan boord te stappen van de boot. Tijdens deze boottocht rondom het eiland Samosir ga je drie traditionele dorpjes bezoeken: Tomok, Ambarita en Simanindo.In Ambarita ga je aan wal. Hier krijg je een goed beeld van hoe het er vroeger aan toe ging. Zo zie je de plek waar de koning van de Batak Toba stam leefde, de traditionele woningen van de Batak en de ‘stenen tafel en stoel’ waar vergaderd werd over het lot van de gevangenen. Ambarita stond bekend om een vorm van kannibalisme, wat tot ver in de 19de eeuw plaats vond. Het zwaarste vonnis bestond uit een gruwelijk einde. Tomok is bekend om de eeuwenoude graven van de koningen van Sidabutar en de traditionele huizen. Ook bezoek je het museum van Simanindo, de vormalige woning van koning Rajah Simalungun en zijn veertien vrouwen. In Simanindo kun je ook een traditionele dansvoorstelling van de Batak Toba bijwonen en ervaren. Als afsluiter kun je een verfrissende duik nemen in het heldere water van het Toba meer. Een bijzondere dag én de ideale manier om het eiland te leren kennen!Na de lunch rijden we naar Brastagi, onderweg bezoeken we het bekende Rumah Bolon (Long House), het oude paleis van de Batak Simalungun koningen en de beroemde Sipiso-piso waterval.N.B. Het is ook mogelijk om naar Medan te reizen in plaats van naar Brastagi. Indien je naar Medan reist, sla je de laatste bezienswaardigeheden over aangezien deze niet op de route liggen. In plaats daarvan bezoek je een van de vele rubber- en olieplantages die dit gebied rijk is.