Grand Palace, tempels en kanalentocht

Boek deze reis

vanaf € 111
Beschikbaarheid en boeken
Het merendeel van de Thaise bevolking is Boeddhistisch, en dat is duidelijk terug te zien in het straatbeeld. Overal in Thailand vind je kleurrijke tempels, waar de Thai (lotus)bloemen offeren en wierookstokjes laten branden. Vandaag bezoek je het Grand Palace, Wat Arun en Wat Pho met haar enorme liggende Boeddha. Daarnaast vaar je per typische Thaise longtailboot door de kanalen van Bangkok. Geniet van het afwisselende uitzicht, terwijl de wind heerlijk door je haren waait.
In de ochtend word je opgehaald bij je hotel. Per lokaal vervoer reis je naar het oude stadscentrum van Bangkok. Allereerst breng je een bezoek aan één van de meest bekende bouwwerken die de stad Bangkok rijk is, namelijk het Grand Palace. De gids zal je alles vertellen over dit bijzondere paleis dat van het einde van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw het thuis was van de Thaise koninklijke familie. Binnen de muren van het Grand Palace bevindt zich bovendien de Wat Phra Kaew tempel. Deze tempel herbergt de smaragden Boeddha. Ondanks dat deze Boeddha slechts 66 cm meet, is dit het belangrijkste religieuze symbool voor de Thai.Daarna ga je Bangkok vanaf het water verkennen. Per typische Thaise longtailboot doorkruis je de ‘levensaders’ van Bangkok. Doordat de wegen vaak erg druk zijn, kiezen veel Thai voor vervoer over het water. De belangrijkste rivier is de Chao Praya. Deze loopt dwars door de stad. Onderweg passeer je diverse tempels, afgewisseld door de meest luxe hotels. Wanneer je iets verder vaart zul je merken dat het steeds rustiger wordt en het landschap verandert. Veel mensen wonen langs het water, in huizen op palen. Regelmatig wordt hun post bezorgd door de postboot.  Ook varen er allerlei houten bootjes waarop eten wordt gekookt, veelal noodles. Na ongeveer een uur komt er een einde aan de kanalentocht en is het tijd voor een Thaise lunch.In de middag bezoek je allereerst Wat Arun. De tempel is vernoemd naar Aruna, de god van de dageraad. Wat Arun wordt daarom ook wel ’tempel van de dageraad’ genoemd. De tempel bestaat uit een aantal torens die rijkelijk versierd zijn met gekleurd porselein. De laatste tempel die je bezoekt is Wat Pho. In deze grootste en oudste tempel van de stad bevindt zich de liggende Boeddha, die maarliefst 46 meter lang en 15 meter hoog is. Na je bezoek aan Wat Pho eindigt de tour en word je terug gebracht naar je hotel in Bangkok. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een traditionele Thaise massage te nemen. Naast Wat Pho zit namelijk een massageschool die veel bekendheid heeft verworven door haar uitstekende massagetechnieken. Het merendeel van de Thaise bevolking is Boeddhistisch, en dat is duidelijk terug te zien in het straatbeeld. Overal in Thailand vind je kleurrijke tempels, waar de Thai (lotus)bloemen offeren en wierookstokjes laten branden. Vandaag bezoek je het Grand Palace, Wat Arun en Wat Pho met haar enorme liggende Boeddha. Daarnaast vaar je per typische Thaise longtailboot door de kanalen van Bangkok. Geniet van het afwisselende uitzicht, terwijl de wind heerlijk door je haren waait.
In de ochtend word je opgehaald bij je hotel. Per lokaal vervoer reis je naar het oude stadscentrum van Bangkok. Allereerst breng je een bezoek aan één van de meest bekende bouwwerken die de stad Bangkok rijk is, namelijk het Grand Palace. De gids zal je alles vertellen over dit bijzondere paleis dat van het einde van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw het thuis was van de Thaise koninklijke familie. Binnen de muren van het Grand Palace bevindt zich bovendien de Wat Phra Kaew tempel. Deze tempel herbergt de smaragden Boeddha. Ondanks dat deze Boeddha slechts 66 cm meet, is dit het belangrijkste religieuze symbool voor de Thai.Daarna ga je Bangkok vanaf het water verkennen. Per typische Thaise longtailboot doorkruis je de ‘levensaders’ van Bangkok. Doordat de wegen vaak erg druk zijn, kiezen veel Thai voor vervoer over het water. De belangrijkste rivier is de Chao Praya. Deze loopt dwars door de stad. Onderweg passeer je diverse tempels, afgewisseld door de meest luxe hotels. Wanneer je iets verder vaart zul je merken dat het steeds rustiger wordt en het landschap verandert. Veel mensen wonen langs het water, in huizen op palen. Regelmatig wordt hun post bezorgd door de postboot.  Ook varen er allerlei houten bootjes waarop eten wordt gekookt, veelal noodles. Na ongeveer een uur komt er een einde aan de kanalentocht en is het tijd voor een Thaise lunch.In de middag bezoek je allereerst Wat Arun. De tempel is vernoemd naar Aruna, de god van de dageraad. Wat Arun wordt daarom ook wel ’tempel van de dageraad’ genoemd. De tempel bestaat uit een aantal torens die rijkelijk versierd zijn met gekleurd porselein. De laatste tempel die je bezoekt is Wat Pho. In deze grootste en oudste tempel van de stad bevindt zich de liggende Boeddha, die maarliefst 46 meter lang en 15 meter hoog is. Na je bezoek aan Wat Pho eindigt de tour en word je terug gebracht naar je hotel in Bangkok. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een traditionele Thaise massage te nemen. Naast Wat Pho zit namelijk een massageschool die veel bekendheid heeft verworven door haar uitstekende massagetechnieken.