Fietstour Oudong

Boek deze reis

vanaf € 167
Beschikbaarheid en boeken
De fietstour Oudong is een absolute must voor fervente fietsers. Het is zonder meer een van de mooiste fietstours van Cambodja. De route over kleine plattelands weggetjes is in ongeveer 60 kilometer in het totaal en brengt je al slingerend door kleine dorpjes die nog totaal onbekend zijn met toeristen. Mensen blijven stilstaan om naar je te zwaaien wanneer je langs fietst en je hebt je waarschijnlijk zelden zo ‘welkom’ gevoeld. De tocht brengt ons naar Oudong, de oude Koninklijke hoofdstad van Cambodja waar een prachtige necropolis op de top van de heuvel ligt waar de oude koningen begraven liggen.Als je redelijk fit bent en regelmatig fietst dan is deze rit perfect haalbaar en plezierig: de afstand is ongeveer 60 km op voornamelijk vlakke trajecten en kleine wegen.
Dit is een geweldige dag vol activiteiten voor mensen die regelmatig fietsen. Je begint de tocht van vandaag met een ritje langs het oude station (onlangs gerestaureerd) en na een klein stukje fietsen, bevindt je je al tussen de rijstvelden en dorpen. Je rijdt op kleine paden en wegen en wordt vriendelijk toegezwaaid door de mensen die je onderweg tegen komen. Je bereikt de bestemming van vandaag, de Oudong berg, rond lunchtijd.Na een bezoek aan de necropolis op de top van de heuvel van wat ooit de hoofdstad van Cambodja was, is het tijd voor een heerlijke voedzame picknick lunch. Deze plek staat in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Na een voedzame picknick lunch rij je terug richting de hoofdstad. De fietstour Oudong is een absolute must voor fervente fietsers. Het is zonder meer een van de mooiste fietstours van Cambodja. De route over kleine plattelands weggetjes is in ongeveer 60 kilometer in het totaal en brengt je al slingerend door kleine dorpjes die nog totaal onbekend zijn met toeristen. Mensen blijven stilstaan om naar je te zwaaien wanneer je langs fietst en je hebt je waarschijnlijk zelden zo ‘welkom’ gevoeld. De tocht brengt ons naar Oudong, de oude Koninklijke hoofdstad van Cambodja waar een prachtige necropolis op de top van de heuvel ligt waar de oude koningen begraven liggen.Als je redelijk fit bent en regelmatig fietst dan is deze rit perfect haalbaar en plezierig: de afstand is ongeveer 60 km op voornamelijk vlakke trajecten en kleine wegen.
Dit is een geweldige dag vol activiteiten voor mensen die regelmatig fietsen. Je begint de tocht van vandaag met een ritje langs het oude station (onlangs gerestaureerd) en na een klein stukje fietsen, bevindt je je al tussen de rijstvelden en dorpen. Je rijdt op kleine paden en wegen en wordt vriendelijk toegezwaaid door de mensen die je onderweg tegen komen. Je bereikt de bestemming van vandaag, de Oudong berg, rond lunchtijd.Na een bezoek aan de necropolis op de top van de heuvel van wat ooit de hoofdstad van Cambodja was, is het tijd voor een heerlijke voedzame picknick lunch. Deze plek staat in zijn geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Na een voedzame picknick lunch rij je terug richting de hoofdstad.