Fietstour Bali

Boek deze reis

vanaf € 29
Beschikbaarheid en boeken
Deze fietstocht laat je het echte Bali zien. Even weg van de toeristische gebieden en kennismaken met het Balinese platteland. Je fietst door beboste gebieden, tijdloze dorpjes en langs schitterende panorama’s van rijstvelden. Het is een aangename fietstocht die vooral bergafwaarts gaat en dus voor iedereen goed te doen is. De lokale kinderen verwelkomen je graag en staan je op te wachten langs de route!
Na een lekker ontbijt in het hotel word je opgepikt voor een aangename fietstocht om even de benen te strekken. Even ontsnappen aan de drukte om de authentieke magie en de ziel van het landelijke Bali te ontdekken. De toer is speciaal ontworpen om de bezoekers weg te leiden van de toeristische gebieden en hun het ‘echte Bali’ te laten zien. Ondertussen leer je ook iets bij over de diepgewortelde Balinese cultuur.De tour brengt je eerst naar het Kintamani restaurant. Hier heb je een prachtig uitzicht op de actieve Batur vulkaan en het gelijknamige meer. Hier kun je nog even een licht hapje eten voordat je verder gaat naar de startplaats van de rit, waar je een geschikte mountainbike kan uitkiezen. De 24 kilometer lange fietstocht gaat voornamelijk bergafwaarts via kleine dorpswegen met weinig verkeer en duurt ongeveer twee uur. Je beleeft het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking en geniet van het prachtige landschap die de weg naar Ubud te bieden heeft. We rijden door beboste gebieden, tijdloze dorpjes en langs schitterende panorama’s van rijstvelden. Langs de weg staan schattige kinderen ons op te wachten met ‘hello’s’ en wachtend op een high five.Onderweg lassen we ook enkele stops in. Waaronder een bezoek aan een Balinees huis (waar je van dichtbij ziet hoe de bewoners leven buiten de toeristische gebieden), een dorpstempel en een enorme Banyanboom. Een kleine wandeling in één van die rijstvelden gunt ons een blik in het leven van de rijstboeren en de gids geeft met plezier wat meer informatie over de rijstproductie in Indonesië. Na de tocht genieten we in een restaurant omgeven door rijstvelden van een lekker lunch buffet (vegetarische lunch kan voorzien worden). De auto volgt ons de hele tocht lang voor het geval iemand een moeilijk moment heeft.Na de lunch rijd je terug naar het hotel, maar onderweg wordt nog even gestopt bij een kruiden- en plantentuin om te tonen wat er zo allemaal op Bali gekweekt wordt. De gids geeft hier wat uitleg over de verschillende gewassen en over de manier waarop de bekende Luwak koffie verkregen wordt. Er wordt gezegd dat dit de duurste koffie ter wereld is en je ontdekt spoedig waarom. Als proevertje krijgt je een schoteltje met verschillende kopjes koffie en thee voorgeschoteld. Daarna keer je terug naar het hotel om de rest van de namiddag lekker na te genieten en te ontspannen. Deze fietstocht laat je het echte Bali zien. Even weg van de toeristische gebieden en kennismaken met het Balinese platteland. Je fietst door beboste gebieden, tijdloze dorpjes en langs schitterende panorama’s van rijstvelden. Het is een aangename fietstocht die vooral bergafwaarts gaat en dus voor iedereen goed te doen is. De lokale kinderen verwelkomen je graag en staan je op te wachten langs de route!
Na een lekker ontbijt in het hotel word je opgepikt voor een aangename fietstocht om even de benen te strekken. Even ontsnappen aan de drukte om de authentieke magie en de ziel van het landelijke Bali te ontdekken. De toer is speciaal ontworpen om de bezoekers weg te leiden van de toeristische gebieden en hun het ‘echte Bali’ te laten zien. Ondertussen leer je ook iets bij over de diepgewortelde Balinese cultuur.De tour brengt je eerst naar het Kintamani restaurant. Hier heb je een prachtig uitzicht op de actieve Batur vulkaan en het gelijknamige meer. Hier kun je nog even een licht hapje eten voordat je verder gaat naar de startplaats van de rit, waar je een geschikte mountainbike kan uitkiezen. De 24 kilometer lange fietstocht gaat voornamelijk bergafwaarts via kleine dorpswegen met weinig verkeer en duurt ongeveer twee uur. Je beleeft het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking en geniet van het prachtige landschap die de weg naar Ubud te bieden heeft. We rijden door beboste gebieden, tijdloze dorpjes en langs schitterende panorama’s van rijstvelden. Langs de weg staan schattige kinderen ons op te wachten met ‘hello’s’ en wachtend op een high five.Onderweg lassen we ook enkele stops in. Waaronder een bezoek aan een Balinees huis (waar je van dichtbij ziet hoe de bewoners leven buiten de toeristische gebieden), een dorpstempel en een enorme Banyanboom. Een kleine wandeling in één van die rijstvelden gunt ons een blik in het leven van de rijstboeren en de gids geeft met plezier wat meer informatie over de rijstproductie in Indonesië. Na de tocht genieten we in een restaurant omgeven door rijstvelden van een lekker lunch buffet (vegetarische lunch kan voorzien worden). De auto volgt ons de hele tocht lang voor het geval iemand een moeilijk moment heeft.Na de lunch rijd je terug naar het hotel, maar onderweg wordt nog even gestopt bij een kruiden- en plantentuin om te tonen wat er zo allemaal op Bali gekweekt wordt. De gids geeft hier wat uitleg over de verschillende gewassen en over de manier waarop de bekende Luwak koffie verkregen wordt. Er wordt gezegd dat dit de duurste koffie ter wereld is en je ontdekt spoedig waarom. Als proevertje krijgt je een schoteltje met verschillende kopjes koffie en thee voorgeschoteld. Daarna keer je terug naar het hotel om de rest van de namiddag lekker na te genieten en te ontspannen.