Drijvende Markt en River Kwai tour

Boek deze reis

vanaf € 127
Beschikbaarheid en boeken
Combineer een bezoek aan de drijvende markt met het historische Kanchanaburi! In de vroege ochtend vertrek je vanuit Bangkok. Vanuit hier is het ongeveer 2 uur rijden. Het laatste stuk leg je af per longtailboot. Na een half uur varen maakt de serene omgeving plaats voor de levendige drijvende markt. Overal varen kleine bootjes en wordt druk onderhandeld. Van tropisch fruit tot tassen en gekke t-shirts, op de markt wordt van alles verkocht. Hierna reis je verder naar het centrum van Kanchanaburi. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is in deze regio de beruchte Birma-spoorlijn aangelegd. Om meer te leren over deze tijd bezoek je het JEATH war museum en de naastgelegen begraafplaats. Uiteraard ga je ook naar de beroemde Bridge over the River Kwai.
Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je hotel en vertrek je naar de drijvende markt Damnuern Saduak. Zodra je vlakbij de drijvende markt bent, verruil je de minibus voor een longtailboot. Hiermee vaar je door een prachtige groene oase naar de drijvende markt. Dagelijks doneert de lokale bevoking eten aan de monniken. Met een beetje geluk zie je hoe de monniken in hun bootjes het eten in ontvangst nemen. Eenmaal aangekomen bij de drijvende markt kom je in een andere Wereld terecht. Behendig varen de Thai hun bootjes met allerlei koopwaar rond. Er zijn zelfs bootjes waarop noodles worden bereid. Deze zogenaamde bootnoodles zijn een ware delicatessen. Probeer ook eens een zoete gele mango, die zijn werkelijk onweerstaanbaar. Wandel rond terwijl er overal druk wordt onderhandeld om tot de juiste prijs te komen. Optioneel is het mogelijk om een boottocht te maken, zodat je de bootjes van dichterbij kunt bekijken.Vervolgens ga je naar Kanchanaburi, waar de lunch in een lokaal restaurant zal plaatsvinden. Na de lunch breng je een bezoek aan de geallieerde begraafplaats, waar ook een aantal Nederlanders zijn begraven. Daarna ga je naar het JEATH war museum, dat gebouwd is in de vorm van een jappenkamp. Het thema van het museum is de aanleg van de dodenspoorlijn in 1942 en 1943. JEATH staat voor Japan, England, Australia, Thailand en Holland. Deze nationaliteiten waren het meest betrokken bij de aanleg van de omstreden Birmaspoorlijn. De bouw van de spoorlijn is in slechts 16 maanden voltooid in plaats van in de geschatte 5 jaar. De werkomstandigheden waren dan ook verschrikkelijk. Veel dwangarbeiders en krijgsgevangenen moesten dagelijks urenlang werken. Voedsel was er nauwelijks, laat staan medicijnen. Velen van hen hebben dit dan ook niet overleefd. Na het museum bezoek je ‘The Bridge over the River Kwai’. De brug is in het verleden meerdere malen gebombardeerd. Dit is goed te zien op de plekken waar de ronde onderdelen zijn vervangen door rechthoekige onderdelen. Op dit moment is de brug nog steeds in gebruik en als je geluk heb dan zie je hoe één van de treinen zich langzaam over de brug beweegt.  Hierna is het tijd om terug te gaan naar Bangkok, waar je aan het einde van de middag arriveert. Combineer een bezoek aan de drijvende markt met het historische Kanchanaburi! In de vroege ochtend vertrek je vanuit Bangkok. Vanuit hier is het ongeveer 2 uur rijden. Het laatste stuk leg je af per longtailboot. Na een half uur varen maakt de serene omgeving plaats voor de levendige drijvende markt. Overal varen kleine bootjes en wordt druk onderhandeld. Van tropisch fruit tot tassen en gekke t-shirts, op de markt wordt van alles verkocht. Hierna reis je verder naar het centrum van Kanchanaburi. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is in deze regio de beruchte Birma-spoorlijn aangelegd. Om meer te leren over deze tijd bezoek je het JEATH war museum en de naastgelegen begraafplaats. Uiteraard ga je ook naar de beroemde Bridge over the River Kwai.
Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je hotel en vertrek je naar de drijvende markt Damnuern Saduak. Zodra je vlakbij de drijvende markt bent, verruil je de minibus voor een longtailboot. Hiermee vaar je door een prachtige groene oase naar de drijvende markt. Dagelijks doneert de lokale bevoking eten aan de monniken. Met een beetje geluk zie je hoe de monniken in hun bootjes het eten in ontvangst nemen. Eenmaal aangekomen bij de drijvende markt kom je in een andere Wereld terecht. Behendig varen de Thai hun bootjes met allerlei koopwaar rond. Er zijn zelfs bootjes waarop noodles worden bereid. Deze zogenaamde bootnoodles zijn een ware delicatessen. Probeer ook eens een zoete gele mango, die zijn werkelijk onweerstaanbaar. Wandel rond terwijl er overal druk wordt onderhandeld om tot de juiste prijs te komen. Optioneel is het mogelijk om een boottocht te maken, zodat je de bootjes van dichterbij kunt bekijken.Vervolgens ga je naar Kanchanaburi, waar de lunch in een lokaal restaurant zal plaatsvinden. Na de lunch breng je een bezoek aan de geallieerde begraafplaats, waar ook een aantal Nederlanders zijn begraven. Daarna ga je naar het JEATH war museum, dat gebouwd is in de vorm van een jappenkamp. Het thema van het museum is de aanleg van de dodenspoorlijn in 1942 en 1943. JEATH staat voor Japan, England, Australia, Thailand en Holland. Deze nationaliteiten waren het meest betrokken bij de aanleg van de omstreden Birmaspoorlijn. De bouw van de spoorlijn is in slechts 16 maanden voltooid in plaats van in de geschatte 5 jaar. De werkomstandigheden waren dan ook verschrikkelijk. Veel dwangarbeiders en krijgsgevangenen moesten dagelijks urenlang werken. Voedsel was er nauwelijks, laat staan medicijnen. Velen van hen hebben dit dan ook niet overleefd. Na het museum bezoek je ‘The Bridge over the River Kwai’. De brug is in het verleden meerdere malen gebombardeerd. Dit is goed te zien op de plekken waar de ronde onderdelen zijn vervangen door rechthoekige onderdelen. Op dit moment is de brug nog steeds in gebruik en als je geluk heb dan zie je hoe één van de treinen zich langzaam over de brug beweegt.  Hierna is het tijd om terug te gaan naar Bangkok, waar je aan het einde van de middag arriveert.