Dolfijnen en walvissen spotten

Boek deze reis

vanaf € 31
Beschikbaarheid en boeken
Dieren spotten in het wild heeft altijd iets magisch… helemaal als het dier de grootste op aarde is!De wateren rondom Trincomalee staan in de ‘Top Hot Spots’ ter wereld voor het zien van ‘Blue Whales & Sperm Whales’. In de warme Indische oceaan komen deze in vrij grote getallen voor. Zo heb je een redelijke kans op het zien vanĀ  het grootste dier ter wereld, de blauwe vinvis! Je stop vast even met ademen zodra deze tevoorschijn komt. Maar ook kun je potvissen en verschillende soorten dolfijnen spotten, zoals tuimelaars en spinner dolfijnen. Ze springen en draaien vrolijk in de wateren rondom Trincomalee. Een adembenemend gezicht!
Deze halve dag tour neemt je in de vroege ochtend mee de zee op. De boot vertrekt al om 6.30 uur ’s ochtends vanuit de haven. In de vroege ochtend zijn de dolfijnen namelijk het meest actief en heb je een zeer grote kans ze niet alleen te zien zwemmen, maar ook te zien springen! Ook hun grotere broers, de walvissen, zijn beter te spotten in de vroege ochtend, wanneer de zee nog rustig is en het water vlak. In de middag is de zee vaak te ruw en is het lastig deze dieren te spotten. De tour duurt gemiddeld 3 tot 5 uur, afhankelijk van het spotten van de walvissen en van de passagiers aan boord.Het walvis spotseizoen rondom Trincomalee loopt van maart tot oktober. Ben je tussen november en april in Sri Lanka? Dan zijn deze dieren beter te spotten aan de zuidkust rondom Mirissa. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden. Zwemmen met de walvissen en dolfijnen is niet toegestaan.Lees hier meer over een persoonlijke ervaring tijdens deze tour! Dieren spotten in het wild heeft altijd iets magisch… helemaal als het dier de grootste op aarde is!De wateren rondom Trincomalee staan in de ‘Top Hot Spots’ ter wereld voor het zien van ‘Blue Whales & Sperm Whales’. In de warme Indische oceaan komen deze in vrij grote getallen voor. Zo heb je een redelijke kans op het zien vanĀ  het grootste dier ter wereld, de blauwe vinvis! Je stop vast even met ademen zodra deze tevoorschijn komt. Maar ook kun je potvissen en verschillende soorten dolfijnen spotten, zoals tuimelaars en spinner dolfijnen. Ze springen en draaien vrolijk in de wateren rondom Trincomalee. Een adembenemend gezicht!
Deze halve dag tour neemt je in de vroege ochtend mee de zee op. De boot vertrekt al om 6.30 uur ’s ochtends vanuit de haven. In de vroege ochtend zijn de dolfijnen namelijk het meest actief en heb je een zeer grote kans ze niet alleen te zien zwemmen, maar ook te zien springen! Ook hun grotere broers, de walvissen, zijn beter te spotten in de vroege ochtend, wanneer de zee nog rustig is en het water vlak. In de middag is de zee vaak te ruw en is het lastig deze dieren te spotten. De tour duurt gemiddeld 3 tot 5 uur, afhankelijk van het spotten van de walvissen en van de passagiers aan boord.Het walvis spotseizoen rondom Trincomalee loopt van maart tot oktober. Ben je tussen november en april in Sri Lanka? Dan zijn deze dieren beter te spotten aan de zuidkust rondom Mirissa. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden. Zwemmen met de walvissen en dolfijnen is niet toegestaan.Lees hier meer over een persoonlijke ervaring tijdens deze tour!