De mystiek van Oost-Bali

Boek deze reis

vanaf € 72
Beschikbaarheid en boeken
De mystiek van Oost-Bali is een afwisselende dagtour waarbij je de hoogtepunten van de oostzijde van het eiland gaat ontdekken. Je krijgt een inkijkje in de oude kunst van de Batik, ook breng je een bezoekje aan de Besakih tempel, de belangrijkste Hindoetempel van het eiland, ook de de ‘moeder tempel’ genoemd. Gelegen op de Agung, de hoogste vulkaan van het eiland. Onderweg rij je door prachtige landschappen, hier zie je pas echt hoe prachtig Bali is wanneer je de toeristische stranden verlaat. Je bezoekt ook een dorp van de oorspronkelijke bevolking van Bali, de Bali Aga en voor je teruggaat naar je hotel bezoek je de oude historische hoofdstad Klungkung.Hoogtepunten van ‘De mystiek van Oost-Bali’
• Batik demonstratie
• Besakih “Moeder” Tempel
• Prachtige landschappen
• Bezoek aan een traditioneel Bali Aga dorp
• Klungkung’s historische hoofdstadLet op! Iedere donderdag wordt deze tour uitgevoerd onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids!
In het dorpje Batu Bulan krijg je een leuke demonstratie in de eeuwenoude Batik kunst.
Na dit bezoek rijden we verder naar de oostelijke zijde van Bali, het landschap wordt gedomineerd door de meer dan 3000 meter hoge Agung berg. Het is de meest beruchte, en daarom zelfs vereerde, vulkaan van het eiland. De laatst eruptie was in 1963. Op een van de hellingen staat het Besakih tempelcomplex. Deze tempel is de belangrijkste en meest heilige plek van het eiland voor de Balinese Hindu bevolking. Daarom wordt deze tempel ook wel de ‘Moeder tempel’ genoemd.Hierna gaan we verder via Bukit Jambul waar we stoppen voor een prachtige uitzicht over de vallei en de mogelijkheid om te lunchen. Vervolgens gaat de tour verder naar het dorpje Penglipuran. Deze unieke plek is zeer interessant vanwege de totaal andere sociale structuur die al sinds de 16e eeuw hier in gebruik is. Op de terugweg bezoeken we nog zogenaamde ‘Hall of Justice’ Kerta Gosa, de oude hoofdstad van Bali. De mystiek van Oost-Bali is een afwisselende dagtour waarbij je de hoogtepunten van de oostzijde van het eiland gaat ontdekken. Je krijgt een inkijkje in de oude kunst van de Batik, ook breng je een bezoekje aan de Besakih tempel, de belangrijkste Hindoetempel van het eiland, ook de de ‘moeder tempel’ genoemd. Gelegen op de Agung, de hoogste vulkaan van het eiland. Onderweg rij je door prachtige landschappen, hier zie je pas echt hoe prachtig Bali is wanneer je de toeristische stranden verlaat. Je bezoekt ook een dorp van de oorspronkelijke bevolking van Bali, de Bali Aga en voor je teruggaat naar je hotel bezoek je de oude historische hoofdstad Klungkung.Hoogtepunten van ‘De mystiek van Oost-Bali’
• Batik demonstratie
• Besakih “Moeder” Tempel
• Prachtige landschappen
• Bezoek aan een traditioneel Bali Aga dorp
• Klungkung’s historische hoofdstadLet op! Iedere donderdag wordt deze tour uitgevoerd onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids!
In het dorpje Batu Bulan krijg je een leuke demonstratie in de eeuwenoude Batik kunst.
Na dit bezoek rijden we verder naar de oostelijke zijde van Bali, het landschap wordt gedomineerd door de meer dan 3000 meter hoge Agung berg. Het is de meest beruchte, en daarom zelfs vereerde, vulkaan van het eiland. De laatst eruptie was in 1963. Op een van de hellingen staat het Besakih tempelcomplex. Deze tempel is de belangrijkste en meest heilige plek van het eiland voor de Balinese Hindu bevolking. Daarom wordt deze tempel ook wel de ‘Moeder tempel’ genoemd.Hierna gaan we verder via Bukit Jambul waar we stoppen voor een prachtige uitzicht over de vallei en de mogelijkheid om te lunchen. Vervolgens gaat de tour verder naar het dorpje Penglipuran. Deze unieke plek is zeer interessant vanwege de totaal andere sociale structuur die al sinds de 16e eeuw hier in gebruik is. Op de terugweg bezoeken we nog zogenaamde ‘Hall of Justice’ Kerta Gosa, de oude hoofdstad van Bali.