Dagtour Mekong Delta

Boek deze reis

vanaf € 87
Beschikbaarheid en boeken
De machtige Mekong Rivier, een naam die iedereen die ooit in Azië is geweest waarschijnlijk wel heeft gehoord. Het is een van de grootste rivieren ter wereld en een naam die zeker tot de verbeelding spreekt. De mekong ontspringt in op de Tibetaanse hoogvlakte en baant zich vervolgens een weg via China, Myanmar, Thailand, Laos en Cambodja naar Vietnam. In het zuiden van Vietnam vertakt de rivier zich in 9 grote armen, die zich vervolgens weer verder vertakken om zo een gigantische delta te creeeren alvorens het water de Zuid Chinese Zee in stroomt. Zoals veel rivierdelta’s is ook dit een economisch zeer belangrijk gebied. De grote hoeveelheid zoetwater maakt dit gebied uitermate geschikt voor landbouw en er zijn miljoenen mensen die in hun levensonderhoud voorzien door dagelijks hun netten uit te werpen en de visvangst te verkopen op de grote drijvende versmarkt die hier dagelijks wordt gehouden. Tijdens de Mekong Delta dagtour breng je een bezoek aan dit  fascinerende gebied en leer je meer over de bevolking, hun cultuur, hun leefwijze en de producten die ze verbouwen.
’s Morgens word je bijtijds opgehaald bij je hotel in Saigon voor een rit van ongeveer 1,5 uur naar de zuidelijk gelegen Ban Tre provincie. Hier ga je aan boord van een boot en vaar je een stukje over een van de 9 rivierarmen van de Mekong delta. De Engelssprekende gids zal je meenemen naar een steenovenfabriek, een kokos werkplaats en een lokale plek waar ze matten maken. Ook zal je een bezoek brengen aan een van de lokale dorpjes en van alles zien van leven van de lokale bevolking. In dit gebied zijn veel verschillende plantages en er worden allerlei soorten fruit verbouwd. Heb jij ze allemaal al geproeft? Je gaat verder met een Xe Loi ride (soort cyclo) of per fiets en je bezoekt verschillende lokale plaatsjes. Probeer in ieder geval zeker de lekkernijen in de lokale kokossnoepjes werkplaats. Deze producten worden wereldwijd geexporteerd en na 1 keertje proeven weet je ook meteen waarom!De tocht gaat verder over een van de kleinere takjes van de rivier, ze zijn smal en ondiep en dus zit er niks anders op dan een van de lokale roeibootjes te gebruiken. Zorg dat je je camera bij de hand houdt! Na nog een tochtjes door het volgende dorpje is het tijd voor een heerlijke lokale lunch. Ook hier blijkt weer duidelijk hoe vruchtbaar dit gebied is en hoeveel verschillende producten men hier kan verbouwen.Na de lunch, je raadt het waarschijnlijk al, weer verder met het volgende bootje en na nog een prachtig tochtje tussen de weelderige palmen van dit deltagebied is het tijd om langzaamaan terug te gaan naar de pier voor de rit terug naar Saigon. De machtige Mekong Rivier, een naam die iedereen die ooit in Azië is geweest waarschijnlijk wel heeft gehoord. Het is een van de grootste rivieren ter wereld en een naam die zeker tot de verbeelding spreekt. De mekong ontspringt in op de Tibetaanse hoogvlakte en baant zich vervolgens een weg via China, Myanmar, Thailand, Laos en Cambodja naar Vietnam. In het zuiden van Vietnam vertakt de rivier zich in 9 grote armen, die zich vervolgens weer verder vertakken om zo een gigantische delta te creeeren alvorens het water de Zuid Chinese Zee in stroomt. Zoals veel rivierdelta’s is ook dit een economisch zeer belangrijk gebied. De grote hoeveelheid zoetwater maakt dit gebied uitermate geschikt voor landbouw en er zijn miljoenen mensen die in hun levensonderhoud voorzien door dagelijks hun netten uit te werpen en de visvangst te verkopen op de grote drijvende versmarkt die hier dagelijks wordt gehouden. Tijdens de Mekong Delta dagtour breng je een bezoek aan dit  fascinerende gebied en leer je meer over de bevolking, hun cultuur, hun leefwijze en de producten die ze verbouwen.
’s Morgens word je bijtijds opgehaald bij je hotel in Saigon voor een rit van ongeveer 1,5 uur naar de zuidelijk gelegen Ban Tre provincie. Hier ga je aan boord van een boot en vaar je een stukje over een van de 9 rivierarmen van de Mekong delta. De Engelssprekende gids zal je meenemen naar een steenovenfabriek, een kokos werkplaats en een lokale plek waar ze matten maken. Ook zal je een bezoek brengen aan een van de lokale dorpjes en van alles zien van leven van de lokale bevolking. In dit gebied zijn veel verschillende plantages en er worden allerlei soorten fruit verbouwd. Heb jij ze allemaal al geproeft? Je gaat verder met een Xe Loi ride (soort cyclo) of per fiets en je bezoekt verschillende lokale plaatsjes. Probeer in ieder geval zeker de lekkernijen in de lokale kokossnoepjes werkplaats. Deze producten worden wereldwijd geexporteerd en na 1 keertje proeven weet je ook meteen waarom!De tocht gaat verder over een van de kleinere takjes van de rivier, ze zijn smal en ondiep en dus zit er niks anders op dan een van de lokale roeibootjes te gebruiken. Zorg dat je je camera bij de hand houdt! Na nog een tochtjes door het volgende dorpje is het tijd voor een heerlijke lokale lunch. Ook hier blijkt weer duidelijk hoe vruchtbaar dit gebied is en hoeveel verschillende producten men hier kan verbouwen.Na de lunch, je raadt het waarschijnlijk al, weer verder met het volgende bootje en na nog een prachtig tochtje tussen de weelderige palmen van dit deltagebied is het tijd om langzaamaan terug te gaan naar de pier voor de rit terug naar Saigon.