Cu Chi tunnels

Boek deze reis

vanaf € 47
Beschikbaarheid en boeken
Een excursie naar de buiten Ho Chi Minh gelegen Cu Chi tunnels mag niet ontbreken bij een bezoek aan Vietnam. Deze plek staat symbool voor de weerstand en het verzet van de Noord Vietnamese Vietcong soldaten tijdens de Vietnam oorlog. Hoe kon het zo lopen dat deze overwegend agrarische samenleving van veelal rijstboeren de Amerikanen keer op keer te snel af waren. Wat dreef de Amerikaanse soldaten tot het randje van de waanzin (of soms eroverheen). Om dit echt goed te kunnen begrijpen is een bezoekje aan de Cu Chi tunnels een niet te missen excursie tijdens je bezoek aan Vietnam.
Om 8 uur ’s morgens word je opgehaald in je hotel en rij je in ongeveer 1,5 uur de stad uit naar een van de randgemeentes van het oude Saigon. Niet ver van dit plattelandsdorpje lag een Amerikaanse basis en een destijds al goed begaanbare weg. Dat is de reden dat er hier zo hevig gevochten is. Onderweg zal de Engelssprekende gids je al een goede inleiding vertellen tot wat je allemaal te zien gaat krijgen. Dit wordt ter plaatse nog ondersteund met een korte video voorstelling. Daarna ga je rondlopen door het gebied en zal de gids je alles vertellen over de heftige strijd die hier heeft plaatsgevonden en de tactieken die het Vietcong leger gebruikte om de op papier veel krachtigere Amerikanen te bestreden.Je bezoekt de kraters, de oude werkplaatsen en natuurlijk het tunnel netwerk zelf. Rond 1 uur zal je weer terug zijn bij je hotel in Ho Chi Minh Stad. Een niet te missen excursie wanneer je in de buurt bent. Sommige dingen moet je gezien en ervaren hebben om het echt te kunnen begrijpen! Een excursie naar de buiten Ho Chi Minh gelegen Cu Chi tunnels mag niet ontbreken bij een bezoek aan Vietnam. Deze plek staat symbool voor de weerstand en het verzet van de Noord Vietnamese Vietcong soldaten tijdens de Vietnam oorlog. Hoe kon het zo lopen dat deze overwegend agrarische samenleving van veelal rijstboeren de Amerikanen keer op keer te snel af waren. Wat dreef de Amerikaanse soldaten tot het randje van de waanzin (of soms eroverheen). Om dit echt goed te kunnen begrijpen is een bezoekje aan de Cu Chi tunnels een niet te missen excursie tijdens je bezoek aan Vietnam.
Om 8 uur ’s morgens word je opgehaald in je hotel en rij je in ongeveer 1,5 uur de stad uit naar een van de randgemeentes van het oude Saigon. Niet ver van dit plattelandsdorpje lag een Amerikaanse basis en een destijds al goed begaanbare weg. Dat is de reden dat er hier zo hevig gevochten is. Onderweg zal de Engelssprekende gids je al een goede inleiding vertellen tot wat je allemaal te zien gaat krijgen. Dit wordt ter plaatse nog ondersteund met een korte video voorstelling. Daarna ga je rondlopen door het gebied en zal de gids je alles vertellen over de heftige strijd die hier heeft plaatsgevonden en de tactieken die het Vietcong leger gebruikte om de op papier veel krachtigere Amerikanen te bestreden.Je bezoekt de kraters, de oude werkplaatsen en natuurlijk het tunnel netwerk zelf. Rond 1 uur zal je weer terug zijn bij je hotel in Ho Chi Minh Stad. Een niet te missen excursie wanneer je in de buurt bent. Sommige dingen moet je gezien en ervaren hebben om het echt te kunnen begrijpen!