Bewonder leeuwenrots Sigiriya Rots

Boek deze reis

vanaf € 91
Beschikbaarheid en boeken
Deze highlight van Sri Lanka mag eigenlijk niet ontbreken op je lijstje. De Sigiriya Rots, of leeuwenrots, is een UNESCO werelderfgoed en afkomstig uit de 5de eeuw na Christus. Volgens de lokale mensen is dit het ‘achtste wereldwonder’, en dat is niet voor niets. Het verhaal achter de rots is heel bijzonder! Koning Kashyapa (477-495) bouwde een paleis boven op deze rots. Vanaf een afstandje ziet het er al indrukwekkend uit, een bijzonder dramatische setting. Eenmaal boven heb je een fenomenaal uitzicht!
In de vroege ochtend rond 7.00 uur word je opgehaald bij je hotel of het vliegveld in Colombo. Onderweg wordt er gestopt om te kunnen lunchen. Begin van de middag arriveer je dan bij de Sigiriya Rots. Dit rotsachtige fort wat 200 meter boven de jungle uitsteekt kun je rustig beklimmen.  De ‘leeuwenklauw’ bewaakt het paleis op de top. De rots wordt omringd door een gracht met wal en uitgestrekte tuinen, waaronder de mooie watertuinen. Bekijk de beroemde fresco’s van de ‘Hemelse maagden’ van Sigiriya in een beschutte plek van de rots en de 3 meter hoge spiegelwand, welke in de tijd van koning Kashyapa zo hard glom dat hij zijn eigen spiegelbeeld erin kon zien. Onderaan de heuvels kun je ook het Sigiriya-museum bezoeken.Eind van de middag keer je weer terug naar Colombo. Onderweg krijg je tijd om te dineren waarna je omstreeks 21.00 uur ’s avonds weer aan zal komen in Colombo. Deze highlight van Sri Lanka mag eigenlijk niet ontbreken op je lijstje. De Sigiriya Rots, of leeuwenrots, is een UNESCO werelderfgoed en afkomstig uit de 5de eeuw na Christus. Volgens de lokale mensen is dit het ‘achtste wereldwonder’, en dat is niet voor niets. Het verhaal achter de rots is heel bijzonder! Koning Kashyapa (477-495) bouwde een paleis boven op deze rots. Vanaf een afstandje ziet het er al indrukwekkend uit, een bijzonder dramatische setting. Eenmaal boven heb je een fenomenaal uitzicht!
In de vroege ochtend rond 7.00 uur word je opgehaald bij je hotel of het vliegveld in Colombo. Onderweg wordt er gestopt om te kunnen lunchen. Begin van de middag arriveer je dan bij de Sigiriya Rots. Dit rotsachtige fort wat 200 meter boven de jungle uitsteekt kun je rustig beklimmen.  De ‘leeuwenklauw’ bewaakt het paleis op de top. De rots wordt omringd door een gracht met wal en uitgestrekte tuinen, waaronder de mooie watertuinen. Bekijk de beroemde fresco’s van de ‘Hemelse maagden’ van Sigiriya in een beschutte plek van de rots en de 3 meter hoge spiegelwand, welke in de tijd van koning Kashyapa zo hard glom dat hij zijn eigen spiegelbeeld erin kon zien. Onderaan de heuvels kun je ook het Sigiriya-museum bezoeken.Eind van de middag keer je weer terug naar Colombo. Onderweg krijg je tijd om te dineren waarna je omstreeks 21.00 uur ’s avonds weer aan zal komen in Colombo.