Beklimming Batur vulkaan

Boek deze reis

vanaf € 76
Beschikbaarheid en boeken
De Batur vulkaan is een fantastische vulkaan om te beklimmen! Zodra de zon opkomt heb je een magisch uitzicht over het Batur meer en de Rinjani Vulkaan. Waarschijnlijk genieten een aantal bergaapjes met je mee…Tijdens deze tour trek je in ongeveer twee uur naar het hoogste punt van Mount Batur. Geniet je van het schilderachtige uitzicht dat kilometers verderop ligt. Bekijk je de zonsopgang met een licht ontbijt en maak je voldoende foto’s om familie en vrienden jaloers te maken!
Erg vroeg uit de veren vandaag, want we rijden in met slaap in onze ogen naar het startpunt van de trektocht. De gids zal eerst een korte uitleg geven en dan beginnen we met de beklimming (van ongeveer 45 minuten) van de Batur Vulkaan (1717m) in het donker. Bij helder weer zullen de sterren voor licht zorgen! We klimmen naar de hoogste piek (en de kraterrand) voor een adembenemende zonsopgang en prachtige vergezichten. Onder goede weersomstandigheden, kun je hier de contouren van de machtige Rinjani zien, die je later deze reis kunt trotseren.Het kan hier wat frisser zijn, dus breng zeker iets warms mee om te dragen. Zodra de zon op is, zal het snel weer opwarmen. Boven op de top genieten we van een eenvoudig ontbijt, alvorens we aan de afdaling beginnen. Er wonen hier ook een aantal aapjes (geen eten geven, ze doen niets maar blijven wel wild). Tijdens die afdaling ontdekken we de drie jongere kraters en de meest recente lavastromen, terwijl we het geweldige vulkanische landschap in ons opnemen. Daarna keren we terug naar het hotel.Tip om mee te nemen: stevige wandelschoenen, hoofdlamp (of zaklamp), iets warms om aan te trekken en eventueel zonnebril/sjaal tegen de stof, water. De Batur vulkaan is een fantastische vulkaan om te beklimmen! Zodra de zon opkomt heb je een magisch uitzicht over het Batur meer en de Rinjani Vulkaan. Waarschijnlijk genieten een aantal bergaapjes met je mee…Tijdens deze tour trek je in ongeveer twee uur naar het hoogste punt van Mount Batur. Geniet je van het schilderachtige uitzicht dat kilometers verderop ligt. Bekijk je de zonsopgang met een licht ontbijt en maak je voldoende foto’s om familie en vrienden jaloers te maken!
Erg vroeg uit de veren vandaag, want we rijden in met slaap in onze ogen naar het startpunt van de trektocht. De gids zal eerst een korte uitleg geven en dan beginnen we met de beklimming (van ongeveer 45 minuten) van de Batur Vulkaan (1717m) in het donker. Bij helder weer zullen de sterren voor licht zorgen! We klimmen naar de hoogste piek (en de kraterrand) voor een adembenemende zonsopgang en prachtige vergezichten. Onder goede weersomstandigheden, kun je hier de contouren van de machtige Rinjani zien, die je later deze reis kunt trotseren.Het kan hier wat frisser zijn, dus breng zeker iets warms mee om te dragen. Zodra de zon op is, zal het snel weer opwarmen. Boven op de top genieten we van een eenvoudig ontbijt, alvorens we aan de afdaling beginnen. Er wonen hier ook een aantal aapjes (geen eten geven, ze doen niets maar blijven wel wild). Tijdens die afdaling ontdekken we de drie jongere kraters en de meest recente lavastromen, terwijl we het geweldige vulkanische landschap in ons opnemen. Daarna keren we terug naar het hotel.Tip om mee te nemen: stevige wandelschoenen, hoofdlamp (of zaklamp), iets warms om aan te trekken en eventueel zonnebril/sjaal tegen de stof, water.